Huis De Gouden Wof

Straat Steenstraat
Locatie Steenstraat 80A (Brugge)

Huis De Gouden Wolf

Steenstraat 80A, Brugge (West-Vlaanderen)

Voormalige winkelgalerij Alberthal (1973-1997) naar ontwerp van architect P. Viérin (Brugge). Monumentaal breedhuis van vier ongelijke (twee brede en twee smalle) traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak; eclectische gevel gedateerd "1909".

Beschrijving

Nr. 80. Z.g. "Dit huis is / Anno / De gouden Wolf / 1909 / genaamd" cf. cartouches. Voormalige winkelgalerij Alberthal (1973-1997) n.o.v. architect P. Viérin (Brugge) loopt door tot aan Zilverstraat nrs. 37-39 met analoge gevel. Monumentaal breedhuis van vier ongelijke (twee brede en twee smalle) trav. en drie bouwl. onder zadeldak (mechanische pannen, dakkapellen); eclectische gevel gedateerd "