Kunstenaarswoning Jef Claerhout

Beschrijving

Stationsstraat nr. 198/ Valkeniersstraat. Voormalig woonhuis met atelier en expositieruimte opgetrokken in 1964 in opdracht van de beeldhouwer-kunstsmid Jef Claerhout (°Tielt, 1937) naar ontwerp van architect Daan Laethem (Egem). In 1979 wordt het pand uitgebreid met burelen aan zuidzijde. Het oorspronkelijk uitzicht met platte bedaking wijzigt grondig door het aanbrengen van de huidige be

Stationsstraat 198 (Damme)
Gelegen aan de hoek met Valkeniersstraat. Voormalig woonhuis met atelier en expositieruimte opgetrokken in 1964 in opdracht van de beeldhouwer-kunstsmid Jef Claerhout (°Tielt, 1937) naar ontwerp van architect Daan Laethem (Egem). Eénlagig, grosso modo L-vormig bakstenen volume, thans onder haaks op elkaar geplaatste schilddaken (daktegels), deels afgescheiden van de straat door hagen; ondiepe voortuin met aanplantingen aan straat- en zijgevel. Omgevende waterpartij aan noordzijde, waarover loopbrugje.