Klooster van de zusters kapucinessen: onderdelen

Besluiten

Klooster van de zusters kapucinessen: kerk- en kloostergevels, binnenkoer met loggia's en resterende karthuizerkluizen

Beschrijving

Het klooster van de zusters kapucinessen is sinds 1955 deels beschermd als monument. Deze bescherming omvat de kerk- en kloostergevels aan de straatzijde, de binnenkoer met loggia's en de twee nog resterende karthuizerkluizen.

Later werd de bescherming uitgebreid tot het volledige complex.

Waarden

De kerk- en kloostergevels, uitgevende op de Sint-Rochusstraat, de binnenkoer met de loggia's en de twee nog overgebleven karthuizerkluizen van het klooster der zusters kapucienessen zijn beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

Klooster van de zusters kapucinessen

Sint-Rochusstraat 41 (Antwerpen)
Dit kloostercomplex werd aanvankelijk bewoond door kartuizers. Na de afschaffing van de contemplatieve kloosters door Jozef II dienden de gebouwen eerst als kazerne en later als suikerraffinaderij. In 1835 verhuisden de zusters kapucinessen naar deze locatie. De huidige gebouwen dateren vooral uit 1660-1677.

Wordt opgevolgd door