Hoeve Den Ast

Beschrijving

Kraaistraat nrs. 25-27. Z.g. "DEN AST" cf. houten naambord. Hoeve met verschillende bestanddelen gegroepeerd rondom een grinten erf en centraal een klein gazon. Heden opgesplitst in twee wooneenheden. Op de Ferrariskaart (1770-1778) staat hier een site aangeduid, op het Primitief Kadasterplan (ca. 1830) getekend met nagenoeg dezelfde configuratie. Volgens het kadaster wordt het woonhuis verg

Hoeve Den Ast

Kraaistraat 25 (Dentergem)
Hoeve met verschillende bestanddelen gegroepeerd rondom een grinten erf en centraal een klein gazon. Heden opgesplitst in twee wooneenheden. Op de Ferrariskaart (1770-1778) staat hier een site aangeduid. Verankerde baksteenbouw met mansardedak (imitatieleien in eterniet?). Zuidgevel met vlechtingen en twee kleine, blinde oculi in de topgevel. Vernieuwd schrijnwerk. Ten noorden van het erf ligt een voormalige ast uit circa 1899. Dwarsschuur met wagenhuis en stallingen.