Hotel Verhaegen-Lammens

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Gelegen tussen de Brandstraat en de Wellinckstraat met een ruime en fraai aangelegde tuin achter het eigenlijke woonhuis, omringd door bijgebouwen uitziend op de Wellinckstraat en paardestallen uitziend op de Brandstraat.

Oude Houtlei 110, Wellingstraat 1 (Gent)
Breed hoekhuis van twee bouwlagen en zeven traveeën, met kelders overkluisd met gedrukte kruisgewelven, opklimmend tot de 16de eeuw. Voorgevel gewijzigd in 1768, doch later nogmaals aangepast in empirestijl in 1828 naar ontwerp van architect J.B. Van de Cappelle. Bijgebouw met voormalige kapel uitziend op de Wellinckstraat, uit 16de of 17de eeuw. Koetshuis in rococostijl uit midden 18de eeuw van acht traveeën, en één bouwlaag onder mansardedak. Paardenstallen van twee bouwlagen uit midden 18de eeuw uitziend op de Brandstraat.

Wordt opgevolgd door