Hôtel de l'Espérance

Beschrijving

Nr. 78. Vroeger z.g. .Hôtel de l 'Espérance", thans z.g. .'t Kasteeltje" vlg. ijzeren uithangbord. Ingeplant op hoek bij Hoogstraat. Verwoest tijdens de eerste wereldoorlog en wederopgebouwd in het begin van de jaren 1920. Vlg. oude foto, vrij getrouwe reconstructie van het vooroorlogs uitzicht in regionale Vlaamse-renaissancestijl van 1603 cf. jaartal van uitstekende baksteenkoppen in het getra

Hoogstraat 2, Langestraat 78 (Nieuwpoort)
Verwoest tijdens de Eerste Wereldoorlog en heropgebouwd in het begin van de jaren 1920. Volgens oude foto, vrij getrouwe reconstructie van het vooroorlogs uitzicht in regionale Vlaamse-renaissancestijl van 1603. L-vormig hoekgebouw van twee bouwlagen boven verhoogde begane grond. Hoofdvleugel van vijf traveeën uitziend op Langestraat; rechts zijtrapgevel en haakse zijvleugel van twee traveeën. Links, bijbouw met enkelhuisopstand van twee traveeën en twee bouwlagen onder licht gebogen en kort overstekend zadeldak.