Hoekhuis

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van 14-09-2009 tot heden

Locatie

Provincie West-Vlaanderen
Gemeente Brugge
Deelgemeente Brugge
Straat Braambergstraat
Locatie Braambergstraat 12 (Brugge)

Administratieve gegevens

Andere nummers

Is de (gedeeltelijke) vaststelling van

Hoekhuis

Braambergstraat 12, Brugge (West-Vlaanderen)

Hoekpand van vier + één + drie traveeën en drie en een halve bouwlaag onder schilddak. Twee woningen werden samengevoegd en vermoedelijk in de loop van het eerste kwart van de 19de eeuw voorzien van een empiregetinte gevel. In 1988, gerestaureerd en verbouwd naar ontwerp van architect E. Van Biervliet (Brugge): opsplitsing van het pand in appartementen en kantoorruimtes met achterbouw rondom binnentuintje.

Beschrijving

★ Nr. 12/ Jozef Suvéestraat. Hoekpand van vier + één + drie trav. en drie en een halve bouwl. onder schilddak (n // Braambergstraat, Vlaamse pannen). Op kaart van Marcus Gerards (1562) is het perceel bebouwd door twee diephuizen met puntgevel; de r.woning wordt i.l.v. XVIII B verbouwd tot breedhuis van drie trav. en twee bouwl. met lijstgevel mansardedak cf. schilderij van J. Beerblock van

Logo Onroerend Erfgoed

Deze site is een realisatie van Onroerend Erfgoed, een agentschap van de Vlaamse Overheid dat onroerend erfgoed in Vlaanderen inventariseert, onderzoekt, beschermt, beheert en de ontsluiting ervan stimuleert.