Kerk Sint-Elooi

Beschrijving

Overleiestraat z.nr. Kerk Sint-Elooi. In 1366 sticht het broederschap van St.-Elooi in hun al bestaande St.-Elooishuis een gasthuis (ook aangeduid op Sanderus, 1641) en kapel; in hetzelfde jaar bouw van klokkentoren. Kapel in 1878 verlaten en in 1882 gesloopt. In 1882 eerste steen van huidige kerk, ingewijd in 1884, naar ontwerp van L. De Geyne (Kortrijk). In 1891 volledig afgewerkt. In

Kerk Sint-Elooi

Overleiestraat (Kortrijk)
In 1366 sticht het broederschap van Sint-Elooi in hun al bestaande St.-Elooishuis een gasthuis (ook aangeduid op Sanderus, 1641) en kapel; in hetzelfde jaar bouw van klokkentoren. Kapel in 1878 verlaten en in 1882 gesloopt. In 1882 eerste steen van huidige kerk, ingewijd in 1884, naar ontwerp van Leopold De Geyne (Kortrijk). In 1891 volledig afgewerkt. In 1918 hersteld van oorlogsschade. Tussen 1945 en 1950 schade van de Tweede Wereldoorlog hersteld. In 1973 inwijding van het vernieuwde koor. In 1988 bouw van nieuw portaal.