Kerk Sint-Elooi

Beschrijving

Overleiestraat z.nr. Kerk Sint-Elooi. In 1366 sticht het broederschap van St.-Elooi in hun al bestaande St.-Elooishuis een gasthuis (ook aangeduid op Sanderus, 1641) en kapel; in hetzelfde jaar bouw van klokkentoren. Kapel in 1878 verlaten en in 1882 gesloopt. In 1882 eerste steen van huidige kerk, ingewijd in 1884, naar ontwerp van L. De Geyne (Kortrijk). In 1891 volledig afgewerkt. In

Kerk Sint-Elooi

Overleiestraat zonder nummer (Kortrijk)

Orgels parochiekerk Sint-Elooi

Kortrijk (Kortrijk)
Het doksaalorgel werd in 1904 gebouwd door G. Cloetens (Brussel Sint-Gillis), in 1927 hersteld door J. Anneessens, en is thans buiten gebruik. Het koororgel werd in 1992 gebouwd door J. Bruggeman (Marke); het merendeel van het pijpwerk is pijpwerk dat weggenomen is uit het doksaalorgel van 1904.