19de-eeuwse woningen

Beschrijving

Bareelstraat nrs. 12-14. Kleine 19de-eeuwse woningen, dwars op de spoorlijn georiënteerd. Ten tijde van de aanleg van de spoorverbinding Gent-Oostende in de periode 1834-1842 wordt een woonhuisje (nr. 14) gebouwd. In 1859 wordt ten westen palend aan het huisje een schuurtje opgetrokken. Het geheel wordt tussen 1861 en 1870 ten oosten uitgebreid met een tweede woongelegenheid (nr. 12). Zowe

Dorpswoningen

Bareelstraat 12-14 (Oostkamp)
Kleine 19de-eeuwse woningen, dwars op de spoorlijn georiënteerd. Verankerde baksteenbouw van anderhalf à twee bouwlagen. Centraal gelegen woonhuisje van circa 1840. Rechts geflankeerd door een tweede woonvolume afgedekt door een strooien zadeldak met klein wolfseind. Aan de straatkant, een soortgelijk bijgebouw. Aan westkant bevindt zich het voormalige schuurvolume.