Bijlokehospitaal en Bijlokeklooster

Straat Bijlokekaai, Jozef Kluyskensstraat, Godshuizenlaan
Locatie Bijlokekaai 1, Bijlokekaai 2, Bijlokekaai 3, Bijlokekaai 3, Bijlokekaai 4, Bijlokekaai 5, Bijlokekaai 6, Bijlokekaai 7, Bijlokekaai 7B, Bijlokekaai 7C, Bijlokekaai 7D, Bijlokekaai 7E, Bijlokekaai 7F, Bijlokekaai 7G, Bijlokekaai 8, Godshuizenlaan 2, Godshuizenlaan 2B, Jozef Kluyskensstraat 2, Jozef Kluyskensstraat 4, Jozef Kluyskensstraat 6 (Gent)

Bijlokekaai 1-7, 2-8, 7B-G, Jozef Kluyskensstraat 2-6, Godshuizenlaan 2, 2B, Gent (Oost-Vlaanderen)

Bijlokehospitaal en Bijlokeklooster van cisterciënzerinnen, heden tevens Oudheidkundig Museum "De Bijloke".

Muurschilderingen in de Abdij van de Bijloke

Godshuizenlaan 2, 2B, Gent (Oost-Vlaanderen)

Sporen van muurschilderingen in de kapel reeds vermeld in 1854. Ontdekking van de medaillons bij onderzoek in 1994 nadat de kapel kort tevoren grotendeels ontpleisterd was.Waardevol monumentaal geconcipieerd ensemble van 14de-eeuwse muurschilderingen in het refectorium.