Godshuisjes

Beschrijving

Nrs. 3-9/ Annuntiatenstraat. XVII-huisjes in 1757 verworven als godshuisjes voor het metselaarsambacht. In 1994: consoliderende restauratie n.o.v. architect J. Baeke (Brugge) waarbij vijf wooneenheden tot drie worden herleid en hiertoe twee deuren worden gedicht. Eenheidsbebouwing vlg. repetitief schema van tien trav. en één bouwl. onder doorlopend zadeldak (n // straat, leipannen). Verank

Godshuisjes

Noord-Gistelhof 3, 7-9 (Brugge)
17de-eeuwse huisjes in 1757 verworven als godshuisjes voor het metselaarsambacht. In 1994: consoliderende restauratie naar ontwerp van architect J. Baeke (Brugge) waarbij vijf wooneenheden tot drie worden herleid en hiertoe twee deuren worden gedicht. Eenheidsbebouwing volgens repetitief schema van tien traveeën en één bouwlaag onder doorlopend zadeldak.