Stadswoning met winkelpui

Geografisch pakket Antwerpen

Deze stadswoning met winkelpui is beschermd als monument.

In het beschermingsdossier wordt de historische en artistieke waarde van het huis als volgt gemotiveerd: "Rijhuis opklimmend tot de 17de eeuw. Houten 19de-eeuwse winkelpui. Origineel (confer consooltjes) en goed bewaard voorbeeld van een houten winkelpui, tijdens de tweede helft van de 19de eeuw vaak aangebracht op oudere woonhuizen, waarvan zoals hier ook de bovengevel aangepast werd."

• Onroerend Erfgoed Antwerpen, beschermingsdossier DA000535, Schrijnwerkersstraat 8: huis (F. Brenders, 1981)

Het huis is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

Rooden Sleutel

Schrijnwerkersstraat 8 (Antwerpen)
Traditioneel diephuis uit de tweede helft van de 16de of de eerste helft van de 17de eeuw. In neoclassicistische stijl aangepast met een winkelpui en een bijkomende verdieping in 1868-1869, in opdracht van François Joseph Sondervorst.