Stadswoning met winkelpui

Straat Schrijnwerkersstraat
Locatie Schrijnwerkersstraat 8 (Antwerpen)

Traditioneel diephuis met winkelpui

Schrijnwerkersstraat 8, Antwerpen (Antwerpen)

Traditioneel diephuis dat in kern minstens opklimt tot de 17de eeuw. In neoclassicistische stijl aangepast met een winkelpui en een derde verdieping in 1868, in opdracht van de heer F. Sondervorst.

Deze stadswoning met winkelpui is beschermd als monument.

In het beschermingsdossier wordt de historische en artistieke waarde van het huis als volgt gemotiveerd: "Rijhuis opklimmend tot de 17de eeuw. Houten 19de-eeuwse winkelpui. Origineel (confer consooltjes) en goed bewaard voorbeeld van een houten winkelpui, tijdens de tweede helft van de 19de eeuw vaak aangebracht op oudere woonhuizen, waarvan zoals hier ook de bovengevel aangepast werd."

• Onroerend Erfgoed Antwerpen, beschermingsdossier DA000535, Schrijnwerkersstraat 8: huis (F. Brenders, 1981)

Het huis is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de: