Traditioneel diephuis

Woning
definitieve wijzigingsbesluiten: 11-04-1984  ID: 11061

Beschrijving

De bescherming van de bovengevel en daken van de stadswoning werd gewijzigd tot het volledige gebouw.

De Koninklijke Commissie voor Monumenten en Landschappen (KCML) bracht een advies uit waarbij de historische waarde van het gebouw Kaasstraat 17 als volgt werd gemotiveerd: "Gebouw ten laatste van het einde van de 16de eeuw, waaraan slechts weinig werd verbouwd en waarvan nog verschillende elementen van de oorspronkelijke inrichting bewaard bleven (o.m. zolderingen en decoratieve beschildering)."

• Onroerend Erfgoed Antwerpen, beschermingsdossier DA000399, 200 monumenten voor 1800, advies KCML (1984).

Waarden

Kaasstraat 17 – voorgevel – bovengevel en bedaking is beschermd als monument omwille van het algemeen belang.

Het Groot Radt van Avonturen

Kaasstraat 17 (Antwerpen)
Traditioneel diephuis van vier traveeën en drie bouwlagen met insteekverdieping onder een zadeldak, dat opklimt tot het vierde kwart van de 16de eeuw.