Herenhuis Villa Maritza

Gemeente Oostende
Straat Albert I-Promenade
Locatie Albert I-Promenade 76 (Oostende)

Villa Maritza

Albert I-Promenade 76, Oostende (West-Vlaanderen)

* Albert I-Promenade nr. 76. Z.g. "VILLA MARITZA", cf. opschrift in cartouches boven de deuren, oorspronkelijk "<italic>Villa Rosenda</italic>". Representatief en één van de zeldzame voorbeelden van de fin de siècle zeedijkbebouwing. Beschermd als monument bij M.B. van 24/09/1996.Eclectisch herenhuis type "dijkhuis", vlg. jaartal van salonschouw mogelijk opgetrokken ca. 1885 in opdracht va

Beschrijving

* Albert I-Promenade nr. 76. Z.g. "VILLA MARITZA", cf. opschrift in cartouches boven de deuren, oorspronkelijk "Villa Rosenda". Representatief en één van de zeldzame voorbeelden van de fin de siècle zeedijkbebouwing. Beschermd als monument bij M.B. van 24/09/1996.Eclectisch herenhuis type "dijkhuis", vlg. jaartal van salonschouw mogelijk opgetrokken ca. 1885 in opdracht va