Winkelhuis in Louis-Philippestijl

Straat Sint-Katelijnevest
Locatie Sint-Katelijnevest 26 (Antwerpen)

Sint-Katelijnevest 26, Antwerpen (Antwerpen)

Winkelhuis in Louis-Philippestijl volgens de bouwaanvraag uit 1861 opgetrokken in opdracht van de heer J.F.L. Devos. Uit het bouwdossier vallen ontwerper noch aannemer af te leiden.

Dit herenhuis in Louis-Philippestijl is beschermd als monument.

In het beschermingsdossier wordt de historische en artistieke waarde van het huis als volgt gemotiveerd: "Voorbeeld van de Louis-Philippestijl met bouwaanvraag van 1861. Het pand maakt deel uit van een homogene gevelwand van circa 1860. Evenwichtig opgebouwde bovengevel gemarkeerd door hoekpilasters en middenrisaliet met driehoekig fronton."

• Onroerend Erfgoed Antwerpen, beschermingsdossier DA000535, Sint-Katelijnevest 26: huis (F. Brenders, 1981)

Het huis is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de: