Herenhuis

Beschrijving

Nr. 6a. Oorspronkelijk herenhuis van zes trav. + poorttrav. - later gevoegd bij nr. 8 - en twee en een halve bouwl. onder half schilddak (n // straat; Vlaamse pannen), met XVII-kern. I.l.v. XIX A voorzien van de huidige, bepleisterde laatclassicistische lijstgevel. Rechth. deur in derde trav. en vensters in geprofileerde omlijstingen; behalve op zolderverd. voorzien van arduinen lekdrempel

Herenhuis

Sint-Jorisstraat 6 (Brugge)
Oorspronkelijk herenhuis van zes traveeën en poorttravee - later gevoegd bij nummer 8 - en twee en een halve bouwlaag onder half schilddak (nok parallel aan de straat; Vlaamse pannen), met 17de-eeuwse kern. In de loop van de eerste helft van de 19de eeuw voorzien van de huidige, bepleisterde laatclassicistische lijstgevel.