Bedrijfsgebouwen

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Voormalige katoenspinnerij en -twijnderij zogenaamd "La Nouvelle Orléans". Opgericht in 1896 ten westen van de oude Lieve. In 1899 uitgebreid met een nieuw gebouwencomplex van vier bouwlagen voor de self-acting spinnerij. Verdere uitbreiding met nieuwe spinnerij in 1905.

Katoenspinnerij La Nouvelle Orléans

Nieuwevaart (Gent)
Voormalige katoenspinnerij en -twijnderij zogenaamd La Nouvelle Orléans, opgericht in 1896. In 1899 uitgebreid met een spinnerijgebouw van het Manchestertype van vier bouwlagen. In 1905 uitgebreid en in 1908 werd de traptoren hoger opgetrokken, onder leiding van Serafinus De Taeye & Cie. In 1907 naar zijn ontwerp bouw van kantoorgebouwen van één bouwlaag in neo-Vlaamserenaissance-stijl. Ten noorden en oosten katoenmagazijnen van 1912. De ronde fabrieksschouw ten noordwesten van de spinnerij werd opgetrokken in 1947.

Wordt opgevolgd door