Semi-gesloten hoeve

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Achterin gelegen en voorheen omgrachte, verzorgde grote bakstenen hoeve van het semi-gesloten type met deels gekasseid erf, bereikbaar via een lange verharde rechte toegangsweg en nog steeds omringd door een wijds areaal landbouwgronden.

Semigesloten hoeve

Kouterstraat 57 (Oudenaarde)
Achterin gelegen en voorheen omgrachte, verzorgde grote bakstenen hoeve van het semigesloten type met deels gekasseid erf, bereikbaar via een lange verharde rechte toegangsweg en nog steeds omringd door een weids areaal landbouwgronden. 18de-eeuws boerenwoning van zeven traveeën en aanpalende vleugel met paardenstallen en brede korfboogvormige toegangspoort. Drie bakstenen bedrijfsvleugels voornamelijk met stallen, grotendeels uit de 19de eeuw en 18de-eeuws afzonderlijk bakhuis.

Wordt opgevolgd door

Semigesloten hoeve