Geheel bestaande uit garage, enkelhuis en hoofdgebouw

Beschrijving

★ Nr. 86. Geheel, in zijn huidige vorm bestaande uit het l. deel met garage en enkelhuis van één bouwl. en r. het hoofdgebouw, opgevat als dubbelhuis van vier/drie trav. en twee bouwl. onder zadeldaken (n // straat, Vlaamse pannen). Aan tuinzijde zijn hierop drie parallelle haakse achterhuizen geënt van resp. één en twee bouwl. onder zadeldaken (Vlaamse pannen). "Kunstige Herstelling" van

Stadswoningen

Westmeers 86-88 (Brugge)
Geheel, in zijn huidige vorm bestaande uit het linker deel met garage en enkelhuis van één bouwlaag en rechts het hoofdgebouw, opgevat als dubbelhuis van vier/drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldaken. Aan tuinzijde zijn hierop drie parallelle haakse achterhuizen geënt van respectievelijk één en twee bouwlagen onder zadeldaken (Vlaamse pannen). "Kunstige Herstelling" van 1963 naar ontwerp van architect R. Platteeuw (Brugge), ingrijpende restauratie.