Hoekhuis

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Nr. 1-3. Ruim hoekhuis van drie bouwl. en acht trav. breed, onder l. afgewolfd zadeldak (Vlaamse pannen), opgesplitst in twee dubbelhuizen van vier trav. In kern minstens opklimmend tot XVII: aangegeven door de kelder overkluisd met gedrukte kruisgewelven; voorts aangepast in XVIII A, daarop wijst o.m. de deels zichtbare witbepleisterde achtergevel in Lodewijk XIV-stijl en de rocaillevor

Hoekhuis

Grauwpoort 1-3 (Gent)
Ruim hoekhuis van drie bouwlagen en acht traveeën breed, onder links afgewolfd zadeldak, opgesplitst in twee dubbelhuizen van vier traveeën. Zijgevel van vijf traveeën en drie bouwlagen, rechts afgekante hoek met ezelsoor. In kern minstens opklimmend tot de 17de eeuw: aangegeven door de kelder overkluisd met gedrukte kruisgewelven; voorts aangepast in de eerste helft van de 18de eeuw, daarop wijst onder meer de deels zichtbare witbepleisterde achtergevel in Lodewijk XIV-stijl. Nu gecementeerde lijstgevel met neoclassicistische inslag uit het eerste kwart van de 20ste eeuw.

Wordt opgevolgd door

Hoekhuis