Herenhuis Hotel Dutry

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Voormalig zogenaamd "Hotel Dutry", thans deels rijksmuziekacademie en kunsthumaniora. Herenwoning ontstaan door samenvoeging van twee huizen welke volgens archiefstukken in 1754 voorzien werden van gevels in rococostijl.

Geldmunt 13-15 (Gent)
Voormalig Herenhuis Hotel Dutry, ontstaan door samenvoeging van twee huizen welke volgens archiefstukken in 1754 voorzien werden van gevels in rococostijl. Twee bouwlagen hoog hoekhuis afgedekt met mansardedaken met oeils-de-boeuf boven de zijgevel. Bepleisterde voorgevel van zeven traveeën met dakkapellen en driehoekig fronton boven de drie middentraveeën. Verankerde en beschilderde zijgevel van elf traveeën en twee bouwlagen. Achtergevel opgevat als een bepleisterde lijstgevel van zeven traveeën met fronton als bekroning. Achteraan in de geplaveide tuin, verbouwd koetshuis uit 18de eeuw met deels behouden bepleisterde lijstgevel met gedichte rondbogen.

Wordt opgevolgd door