Gemeentelijke begraafplaats

Gemeente Wielsbeke
Deelgemeente Wielsbeke
Straat 13e Liniestraat
Locatie 13e Liniestraat zonder nummer, 13e Liniestraat zonder nummer (Wielsbeke)

13e Liniestraat zonder nummer, Wielsbeke (West-Vlaanderen)

13de Liniestraat z.nr. <italic>Gemeentelijke begraafplaats</italic>, gelegen op de plaats van de vroegere Sint-Laurentiuskerk met omringend kerkhof. De kerk wordt verwoest in 1940 en afgebroken in 1956. Historiek (kerkgeschiedenis, cf. straatinleiding). In 1631 wordt op initiatief van pastoor Merlijn en Jonkheer Gyselbrecht de Crombrugghe de broederschap van O.-L.-Vrouw der Ze

Beschrijving

13de Liniestraat z.nr. Gemeentelijke begraafplaats, gelegen op de plaats van de vroegere Sint-Laurentiuskerk met omringend kerkhof. De kerk wordt verwoest in 1940 en afgebroken in 1956. Historiek (kerkgeschiedenis, cf. straatinleiding). In 1631 wordt op initiatief van pastoor Merlijn en Jonkheer Gyselbrecht de Crombrugghe de broederschap van O.-L.-Vrouw der Ze