Kapel Onze-Lieve-Vrouw van de Zeven Weeën

Beschrijving

Markegemsesteenweg z.nr. Kapel O.-L-.V van de Zeven Weeën gelegen op de hoek van een noordelijke aftakking van de Markegemsesteenweg. In de 18de eeuw is er, cf de Ferrariskaart (1770-1778), op deze plaats bebouwing aanwezig. Op de Atlas der Buurtwegen (1843) is er sprake van een "Chapelle de Vandewalle", op de Vandermaelenkaart (1850) aangeduid als "Chap. Vande Walle". Volgens kadastergege

Kapel Onze-Lieve-Vrouw van Zeven Weeën

Markegemsesteenweg (Dentergem)
Kapel Onze-Lieve-Vrouw van Zeven Weeën gelegen op de hoek van een noordelijke aftakking van de Markegemsesteenweg. In de 18de eeuw is er, zie de Ferrariskaart (1770-1778), op deze plaats bebouwing aanwezig. Op de Atlas der Buurtwegen (1843) is er sprake van een "Chapelle de Vandewalle", op de Vandermaelenkaart (1850) aangeduid als "Chap. Vande Walle". Volgens kadastergegevens dateert de huidige kapel van circa 1864. De kapel maakt deel uit van de jaarlijkse kapellekensomgang die uitgaat rond half augustus. Bakstenen (rode en bruine baksteen) kapel met driezijdig koor, leien zadeldak. Voorgevel in neoclassicistische stijl.