Aan de straat gelegen hoeve

Beschrijving

Stijn Streuvelsstraat nr. 9. Aan de straat gelegen hoeve met laat 19de-eeuws uitzicht. Het woonhuis en de schuur staan reeds aangegeven op de Atlas der Buurtwegen (ca. 1846). Hoeve bestaande uit bestanddelen van rode baksteen met pannen zadeldaken, woonhuis met vernieuwd parement. Semi-gesloten opstelling rond een gekasseid erf. Meidoornhaag bewaard ten zuiden.Zuidelijke erfoprit gemarkeerd

Stijn Streuvelsstraat 9 (Zwevegem)
Aan de straat gelegen hoeve met laat 19de-eeuws uitzicht opgetekend circa 1846. Hoeve bestaande uit bestanddelen van rode baksteen met pannen zadeldaken in semigesloten opstelling rond een gekasseid erf en met meidoornhaag. Erfoprit gemarkeerd door ijzeren hek en hekpijler met klein witgeschilderd kapelletje met beeld van Maria met Kind. Woonhuis met aangrenzende stalvleugel, verder stalvleugel met aangrenzend lager nutsgebouwtje en schuur met wegwijzer Avelgem-Oudenaerde.