Achtergevel van metaalwarenmagazijn

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Achtergevel van metaalwarenmagazijn, behorend bij Baudelostraat nummer 15. Vier traveeën, één bouwlaag; rode baksteenbouw op natuurstenen plint.

Is de gedeeltelijke vaststelling van

Atelier voor ijzer, gebinten en staal met opslagplaats

Baudelostraat 15, Garensteeg 2A-C (Gent)
Atelier voor "ijzer, gebinden, staal", zie opschrift, in 1902 door J.G. Semey gebouwd. Drie traveeën, twee bouwlagen en zadeldak met vier dakkapellen. Breed vooruitspringend middenrisaliet waarin rechthoekige poort met entablement waarboven het halfrond drielicht, overspannen met een ontlastingsboog waarrond de waterlijst loopt die eveneens het opschrift "Charpentes metalliques" inlijst. Opslagruimte met bakstenen achtergevel van vier traveeën aan de Garensteeg en interessant gebint van ijzeren stangen en tot pseudo-zuiltjes verwerkte ijzeren X-balken.