Parochiekerk Sint-Mattheus

Gemeente Zwalm
Deelgemeente Munkzwalm
Straat Zuidlaan
Locatie Zuidlaan 18 (Zwalm)

Zuidlaan 18, Zwalm (Oost-Vlaanderen)

Neogotische kerk gebouwd naar ontwerp van architect E. Van Hoecke-Peeters, gebouwd in 1875-76, omringend kerkhof en arduinen oorlogsmonument vóór de kerk.

Beschrijving

Omringend kerkhof met nog een oude grafzerk uit de 18de eeuw herkomstig uit de oude kerk. Bakstenen kerkhofmuur gesloopt, ijzeren afsluiting aan portaal en haag aan de straat verwijderd. Het arduinen monument voor de gesneuvelden van de Eerste Wereldoorlog, volgens inscriptie naar ontwerp van bouwkundige U. Devos (Oudenaarde), is verplaatst voor de kerk.