Den Scilt van Oostenrijck en Den Jonghen Moriaen: bovengevels en daken

Straat Lange Koepoortstraat
Locatie Lange Koepoortstraat 25 (Antwerpen)

Den Scilt van Oostenrijck en den Jonghen Moriaen

Lange Koepoortstraat 21, 25, Antwerpen (Antwerpen)

Samenstel van twee traditionele diephuizen die opklimmen tot de tweede helft van de 16de of het eerste kwart van de 17de eeuw. Grondige restauratie van de trapgevels met stadstoelage, door de architect John Voet in 1918.

Beschrijving

De bescherming omvat de bovengedeeltes vanaf de tweede bouwlaag van de voorgevels van de traditionele stadswoningen Den Scilt van Oostenrijck en Den Jonghen Moriaen, en de daken van beide gebouwen.

Waarden

Twee voorgevels – bovengevels en bedaking is beschermd als monument omwille van het algemeen belang.