Hoeve en vlasroterij en fabriek

Beschrijving

Nr. 7. Hoeve met l. ervan vlasroterij en -fabriek. Semi-gesloten hoeve, aangeduid op de Atlas der Buurtwegen (1844). Lage, deels losse bakstenen bestanddelen rondom een gekasseid erf; nieuwe parementen als gevolg van oorlogsschade (o.m. W.O. II) en stormschade (1990). Erftoegang ten Z.O., tussen bakstenen pijlers. Ten N., boerenhuis in kern opklimmend tot XVIII B; negen trav. onder afgewolfd zad

Is de omvattende vaststelling van

Schuur, vlasroterij en -fabriek

Rollegembosstraat 7, 1A (Ledegem)
Hoeve met links ervan vlasroterij en -fabriek. Semigesloten hoeve met losse, lage bestanddelen, aangeduid op de Atlas der Buurtwegen van 1844. Resterende hekpijler naast de erftoegang en na de Tweede Wereldoorlog op oude fundamenten herbouwde dwarsschuur in baksteen en betonsteen. Vlasroterij van circa 1923 en vlasfabriek van circa 1940 met fabrieksschoorsteen.