Stadswoning met trapgevel

Beschrijving

Nr. 8. Enkelhuis van vier trav. en twee bouwl. onder zadeldak (n straat, Vlaamse pannen). Verankerde bepleisterde en witbeschilderde trapgevel (14 tr. + topstuk met bol) uit XVII; één kelderopening met grijsblauwe plint versierde zwikken. Afgebeeld op schilderij van P. Ledoulx (1747 ?) als dubbelhuis met kruisvensters en deur in rondboognissen met negblokken. 1858: vervangen van rechth. topvenst

Spinolarei 8 (Brugge)
Huis van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak. Verankerde trapgevel (14 treden + topstuk met bol) uit de 17de eeuw.