Burgerhuizen

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Bakstenen enkelhuizen gemarkeerd door een breed zijrisaliet begrensd door kolossale pilasters die onder de kroonlijst door een of verschillende boogjes verbonden zijn.

Is de omvattende vaststelling van

Tijgerstraat 33 (Gent)
Dit burgerhuis met rode bakstenen gevel en met verwerking van keramische tegeltableaus in de gevel werd in 1911 ontworpen op vraag van S. De Kneef-Van der Cruyssen.

Tijgerstraat 1 (Gent)
Dit burgerhuis met voorzichtig gebruik van geometrische vormen uit de art deco en bovenaan de gevel een bepleisterde band met vegetale motieven werd in 1923 ontworpen in opdracht van houthandelaar Ernest Van de Putte.

Burgerhuizen

Tijgerstraat 19 (Gent)
Bakstenen enkelhuizen gemarkeerd door een breed zijrisaliet begrensd door kolossale pilasters en met een bel-etage geaccentueerd door een erker.

Samenstel met bakstenen gevels

Tijgerstraat 3-5 (Gent)
Dit samenstel van twee bijna identieke burgerhuizen met kleurrijke gele bakstenen lijstgevels werd in 1914 ontworpen door architect Edmond Maes. Dit samenstel is representatief voor de bebouwing in de Tijgerstraat.