Eenlaagse hoeve

Beschrijving

Ondankstraat nr. 10. Eenlaagse hoeve, haaks ten opzichte van de weg gelegen, langgerekt volume, waarschijnlijk daterend uit 1736, cf. datering op balk. Aangeduid op het landboek van Kanegem, kaart 12de kanton (1762) en de Ferrariskaart (1770-1778). Mogelijk gebruikt als boerenarbeidershuizen, horend bij zuidelijker gelegen hoeve (cf. Flessestraat). In 1830 bestaat het hoevetje uit drie apa

Eenlaagse hoeve

Ondankstraat 10 (Tielt)
Eenlaagse hoeve, haaks ten opzichte van de weg gelegen, langgerekt volume, waarschijnlijk daterend uit 1736, zie datering op balk. Woonstalhuis in verankerde witgekalkte baksteenbouw met gepekte plint onder zadeldak. Aan zuidzijde staat een klein 19de-eeuws schuurtje in donkerrode baksteenbouw onder zadeldak, met getoogde deuropening. Aan oostzijde liggen ateliers in het verlengde van het woonhuis, met muuropeningen onder ijzeren of betonnen lateien.