Beschrijving

Langendorpweg nr. 1/ Spanjaardstraat. 18de-eeuwse hoeve met twee lange in L-vorm geplaatste losse bestanddelen omheen een verzorgd, deels omhaagd erf, met centraal een zomerkeuken. Historiek. Eerste vermelding van een hoeve op deze plaats vond M. Desmedt terug in ommelopers van 1478 en 1554. In de keldergewelven van het boerenhuis is het jaartal "1729" aanwezig, de zijp

Langendorpweg 1 (Jabbeke)
18de-eeuwse hoeve met twee lange in L-vorm geplaatste losse bestanddelen omheen een verzorgd, deels omhaagd erf, met centraal een zomerkeuken. Grote hoeve met twee langwerpige 18de-eeuwse bakstenen volumes onder pannen zadeldaken, in L-vorm aan de noord- en westzijde van het erf geplaatst. Erftoegang ten zuiden, met twee geel bakstenen overhoeks geplaatste hekpijlers. Ten zuiden van het huis het rechthoekige volume van de zomerkeuken. Op het erf bevindt zich volgens de literatuur een rosmolen.