Huis de Kat

Beschrijving

Nr. 12. Z.g. "de Kat" cf. topstuk. Opgetrokken als "Kunstige Herstelling" n.o.v. architect A. Dollé (Brugge) met gevelopstand aansluitend bij nrs. 10 en 11. Huidig uitzicht resultaat van consoliderende herstelling van 1983 n.o.v. architect L. Dugardyn (Brugge) o.m. restauratie van de twee zijtrapgevels en de dakkapel. DMS, Nota, 30 juni 1999. SAB, Bouwvergunningen, nr. 129/1886, nr. 36/1898, nr.

Huis de Kat

Markt 12 (Brugge)
Opgetrokken als "Kunstige Herstelling" naar ontwerp van architect A. Dollé (Brugge) met gevelopstand aansluitend bij nummers 10 en 11. Huidig uitzicht resultaat van consoliderende herstelling van 1983 naar ontwerp van architect L. Dugardyn (Brugge) onder meer restauratie van de twee zijtrapgevels en de dakkapel.