Burgerwoning

Beschrijving

Deerlijkstraat nr. 1. Burgerwoning volgens de kadastrale gegevens opgetrokken in 1935. Enkelhuis met lager aanpalende bedrijfsgebouwen (?) en garage. Heden hoort de woning bij de Vrije Centrumschool (Th. Toyeplein nr. 8). Bakstenen lijstgevel aanknopend bij de art deco cf. geel bakstenen parement met lintvoegen, hoger opgetrokken deurtravee en geprofileerd portaal met luifel. Decoratieve l

Deerlijkstraat 1 (Zwevegem)
Burgerhuis volgens de kadastrale gegevens opgetrokken in 1935. Enkelhuis met lager aanpalende bedrijfsgebouwen en garage. Bakstenen lijstgevel aanknopend bij de art deco, geel bakstenen parement met lintvoegen, hoger opgetrokken deurtravee en geprofileerd portaal met luifel. Decoratieve lijstgevel verfraaid door het gebruik van rode en zwarte baksteen voor onder meer plint, tussenstijlen van de vensters en omlijstingen. Horizontaliserende witgeschilderde betonnen puilijst tussen de begane grond en eerste verdieping.