Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Rust- en verzorgingsinstelling Sint-Vincentius en Klooster van de zusters van Liefde van Jezus en Maria

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.
65673

Beschrijving

Aan het nieuw rusthuis van 1981 werd in 1989 een nieuw klooster gebouwd voor de zusters van Liefde van Jezus en Maria afkomstig van het heden gesloopte klooster met rustoord gelegen aan Zaffelare-Dorp nummer 2.

Is de omvattende vaststelling van

School en kapel van de zusters van Liefde van Jezus en Maria

Kanunnik Petrus Jozef Triestlaan 4, Zaffelare-Dorp 2 (Lochristi)
Schoolgebouwencomplex waarvan het oudste deel gevormd wordt door de lagere school of de rechtervleugel aan de straat, opgericht in 1867. Het links aansluitend vroeger schoolgebouw is vermoedelijk van circa 1880. Achterin de tuin opgerichte Onze-Lieve-Vrouwekapel, gedateerd 1850. Het klooster en rustoord zijn inmiddels verhuisd naar de nieuwe rust- en verzorgingsinstelling Sint-Vincentius van 1981.