Parochiekerk Sint-Jozef

Beschrijving

Recente zaalkerk, gebouwd in 1937-1938 naar ontwerp van architect J. Bosschaert (Wervik) met kader de naoorlogse stadsuitleg ten westen van de Kruisekestraat, namelijk de sociale woonwijken "Oud Park" en "Nieuw Park" respectievelijk daterend uit de jaren 1920 en 1930.

Kruisekestraat (Wervik)
Recente zaalkerk, gebouwd in 1937-1938 naar ontwerp van architect J. Bosschaert met als kader de naoorlogse stadsuitleg ten westen van de Kruisekestraat, namelijk de sociale woonwijken Oud Park en Nieuw Park respectievelijk daterend uit de jaren 1920 en 1930. Omringende parking; vier statiekapelletjes en een Lourdesgrot. Interbellumkerk: traditionele plattegrond, streekeigen bouwmaterialen, herkenbare vormgeving niettemin met aandacht voor functionaliteit en introductie van nieuwe technieken.