Drie samenhorende burgerhuizen

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Nr. 1. Drie verschillende, thans samenhorende huizen. V.l.n.r.: -Breedhuis van twee trav. en twee bouwl., onder zadeldak (Vlaamse pannen), uit XVIII. Gedecapeerde, verankerde bakstenen lijstgevel met zandstenen plint. Verlaagde rechth. bovenvensters. Rechth. deur en poort met zandstenen hoekblokken. Deur met gebogen tussendorpel en rocaille-ornament (XIX ?). -Diephuis van vier trav. en

Drie samenhorende stadswoningen

Molenaarsstraat 7, 15, Sint-Antoniuskaai 1 (Gent)
Drie verschillende, heden samenhorende huizen. Breedhuis van twee traveeën en twee bouwlagen met lijstgevel, onder zadeldak, uit de 18de eeuw. Diephuis van vier traveeën en drie bouwlagen, met schilddak, uit het vierde kwart van de 18de eeuw. En een breedhuis van twee bouwlagen en twee traveeën, onder rechts afgewolfd zadeldak met een verankerde, bakstenen trapgevel uit de 17de eeuw.

Wordt opgevolgd door