Aan de straat gelegen hoeve

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Oude Plaats nr. 5/ Maelstene. Aan de straat gelegen hoeve aangeduid op de Atlas der Buurtwegen (ca. 1843) met gelijke opstelling. Verankerde bakstenen bestanddelen U-vormig opgesteld rondom gekasseid erf. Aan de straat afgezet door bakstenen muur met centraal ijzeren poort tussen bakstenen pijlers met bolornament en schampstenen. Ten noorden, boerenhuis met aangepast parement, ten zuiden s

Oude Plaats 5 (Avelgem)
Verankerde bakstenen bestanddelen U-vormig opgesteld rondom gekasseid erf. Aan de straat afgezet door bakstenen muur met centraal ijzeren poort tussen bakstenen pijlers met bolornament en schampstenen. Ten noorden, boerenhuis met aangepast parement, ten zuiden stalvleugel en ten westen dwarsschuur en wagenhuis. Ten noorden van de hoeve bakhuisje. Stalvleugel gemarkeerd door bakstenen kapelletje.

Wordt opgevolgd door