Beschermd cultuurhistorisch landschap

Opgaande hulst en notelaar in pastorietuin

Beschermd cultuurhistorisch landschap van tot heden

Hulstbomen in voortuin en notelaar in achtertuin pastorie

Beschrijving

De bescherming als landschap omvat drie hulstbomen in de voortuin van de pastorie en een notelaar in de achtertuin van de pastorie langs de Handelslei te Zoersel.

Waarden

De drie hulstbomen in de voortuin van de pastorie en een notelaar in de achtertuin van de pastorie zijn beschermd als landschap omwille van het algemeen belang.

Drie opgaande hulsten in pastorietuin

Handelslei 33 (Zoersel)
De drie opgaande hulstbomen bevinden zich in de voortuin van de pastorie. De hulstbomen zouden kort na de Franse Revolutie (vermoedelijk in 1803) door de toenmalige pastoor Van Ael geplant zijn.

Opgaande notelaar in pastorietuin

De drie opgaande hulstbomen bevinden zich in de voortuin van de pastorie, de notelaar staat in de achtertuin. De hulstbomen zouden kort na de Franse Revolutie (vermoedelijk in 1803) door de toenmalige pastoor Van Ael geplant zijn.