Hoeve De Cransvijver en kapel

Beschrijving

Moorseelsestraat nr. 259. Z.g. "De Cransvijver". Historische hoeve waarvan de oudste vermeldingen teruggaan tot de 17de eeuw. Aangegeven op de Ferrariskaart (1770-1778) als omwalde hoeve, doch met andere configuratie. Op de Atlas der Buurtwegen (1843), aangeduid met omwalling ten zuiden en met grosso modo gelijke opstelling. Losse bestanddelen gegroepeerd rondom een onverhard erf bereikb

Hoeve De Cransvijver en wegkapel

Moorseelsestraat 259 (Kortrijk)
Historische hoeve waarvan de oudste vermeldingen teruggaan tot de 17de eeuw. Aangegeven op de Ferrariskaart (1770-1778) als omwalde hoeve, doch met andere configuratie. Op de Atlas der Buurtwegen (1843), aangeduid met omwalling ten zuiden en met grosso modo gelijke opstelling. Losse bestanddelen gegroepeerd rondom een onverhard erf bereikbaar via noordoostelijke erfoprit en 18de-eeuws poortgebouw met muurkapel.