Burgerhuis en werkplaats ontworpen door E. Allewaert

Beschrijving

Nrs. 2-6. Woning en atelier van textielwaren Plancke-Ingels van 1946 n.o.v. E. Allewaert (Izegem). Woning (nr. 6) van gele baksteen met roodgeschilderde horizontale voegen, arduinen plint; pseudo-vakwerk in puntgeveltop, rechth. erker, typerende vensteromlijstingen met kepermotief op de tussenstijlen. Dito afwerking voor de ateliergevel (nrs. 2-4) met vier grote uitstalramen en centrale, afgeron

Diksmuidsesteenweg 2-6 (Roeselare)
Woning van gele baksteen met roodgeschilderde horizontale voegen, arduinen plint; pseudo-vakwerk in puntgeveltop, rechthoekige erker, typerende vensteromlijstingen met kepermotief op de tussenstijlen. Dito afwerking voor de ateliergevel met vier grote uitstalramen en centrale, afgeronde en verdiepte inkom bekroond door opgaand dakvenster onder leien puntdakje.