Clarissenklooster Zonnelied

Beschrijving

* Mariakerkelaan nr. 212/ Lariksenlaan. "Zonnelied", klooster van de Clarissen, ontworpen in 1957 en 1965 door architect P. Felix (Oostende, 1913-1981) als een ommuurde - grosso modo driehoekige - harmonische entiteit te midden van een ongerept polderlandschap, nu van een later erom heen gegroeide woonwijk. Beschermd als monument bij M.B. van 19/02/2002. In 1954 wordt ar

Mariakerkelaan 212 (Oostende)
Klooster van de clarissen, ontworpen in 1957 en 1965 door architect Paul Felix (Oostende, 1913-1981) als een ommuurde - grosso modo driehoekige - harmonische entiteit te midden van een ongerept polderlandschap, nu van een later erom heen gegroeide woonwijk. In 1954 wordt architect Paul Felix (1913-1981) gecontacteerd om het verkrotte kloosterpand van de clarissen in de Oostendse binnenstad (hoek Platformstraat en Mariahofstraat, gesloopt) te renoveren.