Pastorie naar ontwerp van R. Cauwe

Beschrijving

Nr. 1. In de tuin van het vernietigde klooster "Ten Bunderen", wederopgebouwde pastorie van 1922 in ommuurd voortuintje, tgov. het Z.-kerkportaal; n.o.v. van architect R. Cauwe (Brugge); grondplan en opstanden refereren aan het vooroorlogse classicistische dubbelhuis met zeven trav., twee bouwl. en bekronend fronton, gelegen ten W. van de kerk in de nabijheid van de z.g. "Kasteelhoeve". Vrijstaa

Kerkstraat 1 (Moorslede)
In de tuin van het vernietigde klooster "Ten Bunderen", wederopgebouwde pastorie van 1922 in ommuurd voortuintje, tegenover het zuidelijk kerkportaal; naar ontwerp van van architect R. Cauwe (Brugge); grondplan en opstanden refereren aan het vooroorlogse classicistische dubbelhuis met zeven traveeën, twee bouwlagen en bekronend fronton, gelegen ten westen van de kerk in de nabijheid van de zogenaamde "Kasteelhoeve".