Stedelijk Zwembad

Beschrijving

Abdijkaai nr. 2. STEDELIJK ZWEMBAD cf. belettering. Sinds 1864 vestigingplaats van het stedelijk zwembad. De huidige gebouwen dateren van 1953 en zijn naar ontwerp van stadsarchitect E. Coigné. Langgestrekte bakstenen straatgevel met centraal door pilasters geaccentueerd middenrisaliet. Drieledig portaal met luifel. Ten westen twee opeenvolgende baden. Ten noordoosten zonneterras en buff

Zwembad

Abdijkaai 9 (Kortrijk)
Sinds 1864 vestigingplaats van het stedelijk zwembad. De huidige gebouwen dateren van 1953 en zijn naar ontwerp van stadsarchitect Etienne Coigné. Langgestrekte bakstenen straatgevel met centraal door pilasters geaccentueerd middenrisaliet. Drieledig portaal met luifel. Ten westen twee opeenvolgende baden. Ten noordoosten zonneterras en buffet. Ter hoogte van de inkompartij kinderbad. Ten zuidwesten de kleedhokjes.