Hoeve Boschakkershof

Beschrijving

Deinsesteenweg nr. 8/ Galgenveldstraat/ Bevrijdingslaan. Hoeve z.g. "Bosch(h)akkershof" gelegen op een site die reeds weergegeven wordt op de Ferrariskaart (1770-1778) met beboomd erf en losstaande volumes. Z.g. naar een stuk land gelegen in het zuidoostelijk gebied van Tielt, voor het eerst vermeld op een kaart van het M.C.I van 1876. Het woonhuis heeft vermoedelijk een o

Deinsesteenweg 8 (Tielt)
Hoeve gelegen op een site die reeds weergegeven wordt op de Ferrariskaart (1770-1778) met beboomd erf en losstaande volumes. Centraal, aan noordzijde van het erf op licht opgehoogd terrein met voorliggend grasperk en hoogstammige fruitboom, gerenoveerd eenlagig boerenhuis van negen traveeën met vermoedelijk oudere kern. Aan oost- en westzijde van het erf, grote stal- en schuurvleugel onder zadeldak met dakoverstek, respectievelijk gedateerd "1886" en "1887" in zijpuntgevels onder uilengat.