Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Houtstraat nr. 17. Hoeve met losse bestanddelen minimaal opklimmend tot de 18de eeuw. Staat op Atlas der Buurtwegen (ca. 1846) aangeduid als "Ferme Baete" en op de Vandermaelenkaart (ca. 1850) als "Ferme Sergeant". Heden zijn de gebouwen volledig vernieuwd. Lange oprit geflankeerd door twee linden met op de linkse een houten kruisbeeld in neogotische stijl

Houtstraat 17 (Dentergem)
Hoeve met losse bestanddelen minimaal opklimmend tot de 18de eeuw. Staat op Atlas der Buurtwegen (circa 1846) aangeduid als "Ferme Baete" en op de Vandermaelenkaart (circa 1850) als "Ferme Sergeant". Heden zijn de gebouwen volledig vernieuwd. Lange oprit geflankeerd door twee linden met op de linkse een houten kruisbeeld in neogotische stijl, mogelijk afkomstig van een andere locatie.

Wordt opgevolgd door