Sint-Jan Baptistkerk

Beschrijving

Wederopbouwkerk gelegen in omringend, trapeziumvormig kerkhof met beukenhaag, bewaarde grafmonumenten vanaf de jaren 1920, enkele oorlogsdoden en een eenvormig perk voor de oud-strijders, tevens enkele graven van het Gemenebest (Tweede Wereldoorlog).

Markt zonder nummer (Houthulst)

Orgel kerk Sint-Jan-Baptist

Houthulst (Houthulst)
Een eerste orgel zou geleverd geweest zijn door Jacobus-Philippus Forrest (Roeselare); te dateren ná de bouw van de eerste kerk (1857-68). Dit orgel werd hersteld door Maurice Delmotte (Doornik) in 1910-12. Het werd vernield in WO I. Het huidig orgel is gebouwd door Jos. en Pieter Loncke (Esen) in 1928.