Kerkhof

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Markt z.nr. (bij nr. +22). Restant van kerkhof. Vijf graftekens en -platen van de Kortemarkse pastoors B. Floor, Karel Blancke (1848-1934), Emeric D'Haese, Carolus Jacobs en Arthur Moenaert (1891-1919) bewaard. Situering in de hoek van de westelijke kerkmuur en de sacristie. Arthur Moenaert (eenvoudige grafsteen) en Karel Blancke waren zogenaamde priester-dichters. De

Kerkhof

Markt (Kortemark)
Restant van het kerkhof. Vijf graftekens en -platen van de Kortemarkse pastoors B. Floor, Karel Blancke (1848-1934), Emeric D'Haese, Carolus Jacobs en Arthur Moenaert (1891-1919) bewaard. Situering in de hoek van de westelijke kerkmuur en de sacristie. Arthur Moenaert (eenvoudige grafsteen) en Karel Blancke waren priester-dichters.

Wordt opgevolgd door

Kerkhof