Twee begijnenhuizen

Beschrijving

Nr. 48-50. Twee breedhuizen van resp. vier en twee trav. en twee bouwl. onder gezamenlijk zadeldak (Vlaamse pannen), in de Middeleeuwen één gebouw, wellicht teruggaand tot XIII-XIV cf. gebinte, waarschijnlijk ca. 1600 opgesplitst cf. dwarsmuur en schoorsteen en verbouwd o.m. cf. l. zijgevel; XX a: ingrijpende restauratie van de zijgevels. Restauratie in 1994. Lijstgevel met rechth. muurope

Twee begijnenhuizen

Begijnhof 48-50 (Brugge)
Twee breedhuizen van respectievelijk vier en twee traveeën en twee bouwlagen onder gezamenlijk zadeldak, in de middeleeuwen één gebouw, teruggaand tot de tweede helft van de 13de eeuw, zie dakgebinte. Waarschijnlijk circa 1600 opgesplitst en verbouwd; ingrijpende restauratie van de zijgevels tijdens het vierde kwart van de 19de eeuw en eerste kwart 20ste eeuw.