Costa Brava, handels- en appartementscomplex

Gemeente Oostende
Deelgemeente Oostende
Straat Zeedijk
Locatie Zeedijk 139, Zeedijk 141 (Oostende)

Zeedijk 139-141, Oostende (West-Vlaanderen)

Zeedijk nrs. 139-141. Z.g. "<italic>Costa Brava</italic>", handels- en appartementscomplex gebouwd in 1959-1960 naar ontwerp van architect M. Denève (Westende) en ir. A. Vereecke; negen bouwlagen onder een plat dak uitlopend op kenmerkende zonneluifel met glaspartijen. Zig-zaggevellijn met balkons op de hoeken, gericht naar het westen; opgebouwd uit beton met witte gevelstenen en geribde t

Beschrijving

Zeedijk nrs. 139-141. Z.g. "Costa Brava", handels- en appartementscomplex gebouwd in 1959-1960 naar ontwerp van architect M. Denève (Westende) en ir. A. Vereecke; negen bouwlagen onder een plat dak uitlopend op kenmerkende zonneluifel met glaspartijen. Zig-zaggevellijn met balkons op de hoeken, gericht naar het westen; opgebouwd uit beton met witte gevelstenen en geribde t